Banaan bewaren
Ethyleen is een gas dat afgescheiden wordt door fruit. Dit gas is een signaal voor fruit om te beginnen met rijpen. Wil je het rijpingsproces van bananen vertragen? Houd dan ander fruit weg van de bananen in de opslag of transport. Fruit gaat namelijk niet alleen rijpen van zijn eigen gemaakte ethyleengas, maar ook door dat van ander fruit. Houd de opslag ook schoon. Durf afscheid te nemen van een oud product, deze scheiden veel ethyleen af wat de overige producten aanzet tot sneller rijpen.
Berg de bananen heel voorzichtig op
Behandel de bananen en dozen voorzichtig, dus niet gooien of schudden. Voorkom ook schade aan de losse bananen door deze niet te stapelen en altijd bij de kroon op te pakken.
Bananen bewaren, niet in de koeling
Bewaar bananen tussen de 13 en 14,4 graden Celsius om rijping zo traag mogelijk te laten verlopen. De bananen in geen geval in de koeling bewaren. Vermijdt ook grotere temperatuursveranderingen van meer dan 3 graden in een korte periode.